top of page

Vidareutbildning av vårdpersonal under arbetstid förlängt med Äldreomsorgslyftet

Regeringen fortsätter att satsa på äldreomsorgen genom att förlänga det så kallade "äldreomsorgslyftet" i tre år med 1,7 miljarder kronor per år. Beskedet meddelades av statsminister Ulf Kristersson och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje under en pressträff idag.


Detta innebär att vård- och omsorgspersonal kommer att ha möjlighet att vidareutbilda sig under betald arbetstid. Syftet är att öka kompetensen hos personalen för att bättre möta kraven inom äldreomsorgen.


Äldreomsorgslyftet introducerades av den förra regeringen och har hittills resulterat i över 3000 personer som har avslutat en utbildning under betald arbetstid. Regeringen har noggrant utvärderat äldreomsorgslyftet de senaste 11 månaderna och sett dess positiva effekter inom äldreomsorgen. Därför kommer nu 1,7 miljarder kronor att satsas per år i tre år för att stärka och utveckla äldreomsorgen ytterligare.


Denna satsning representerar ett viktigt steg för att säkerställa att äldreomsorgen i Sverige fortsätter att förbättras och möter de ökande behoven hos den äldre befolkningen.

Läs mer om vår kompetensutveckling ViroteaED för vårdpersonal som arbetar med personer med kognitiv svikt.

0 kommentarer

Comentários


bottom of page