top of page

Vårdpersonal har aldrig fått möjligheten att själva uppleva hur det kan vara att leva med en funktionsvariation - fram tills nu.

Personal inom LSS-boenden och äldrevården möter dagligen vårdtagare som genom sina funktionsnedsättningar upplever världen på ett diametralt annorlunda sätt. ViroteaED är en virtual reality-baserad lösning för utbildning inom vård och omsorg där vårdpersonal får testa på hur det är att leva med kognitiv funktionsnedsättning som autism och demens.

DSC_0044.jpg

Förståelse och empati

För att personal på inom vård och omsorg ska kunna assistera vårdtagare på bästa sätt så måste de kunna förstå hur en person med funktionsvariation upplever sin vardag. Låt personalen leva sig in i rollen som vårdtagare i uppslukande VR-upplevelse i 360 graders vy som ett steg mot en mer social hållbarhet inom vården.

Utbildningar

ViroteaED utbildar personal i hur de kan använda pedagogiska hjälpmedel inom LSS, t.ex. social berättelse, välja-tavla etc. Personal inom äldreomsorg lär sig bemöta bl.a. ensamhet, vanföreställningar och hur man bäst anpassar en levnadsmiljö.

Vad får man i paketet?

ViroteaED-paketet inkluderar två par VR-glasögon med 4K-upplösning och hög prestanda. Leverans sker 2-4 dagar efter beställning. Filmerna används i empatistärkande syfte som ett diskussionsunderlag till kompetensutbildningar.

Innovation och nytänk

Det är svårt att använda ord för att beskriva hur någon med t.ex. autism upplever världen. Ofta utbildas personal inom vård och omsorg med föreläsningar, böcker och ett fåtal snabba bredvidgångar. 

Repetition

Övning ger färdighet. Med hjälp av VR kan man obegränsat antal gånger repetera och uppleva arbetssituationer och sociala interaktioner utan involvering från kunden.

Enkel teknik

VR-glasögonen är enkla att använda och är noga anpassad  och skräddarsydd för en bransch med låg teknikmognad bland personalen. Välj bara film och tryck på play!

Bättre bemötande

Ökad empati och förståelse ger personalen nya förutsättningar för att förbättra sitt bemötande. Ett bättre bemötande innebär i förlängningen bättre vård för kunden.

Våra andra lösningar

Upplevelser för boende inom LSS och äldreomsorg.

bottom of page