top of page

Känn stadspulsen och beskåda neonljusen i Times Square i New York eller utforska de små gränderna i Jerusalems marknadsdistrikt. Eller varför inte ta med äldreboendet till Santorini?

Alla har inte den fysiska förmågan att resa och upptäcka världen. Med välfärdsteknik i form av virtual reality upplevelser blir det möjligt. Kanske vill någon återbesöka sina gamla barndomskvarter? Med ViroteaVR kan vi erbjuda vårdtagare att resa digitalt utan att behöva lämna hemmets trygga vrå.

1.jpg

Fokus på livskvalitet

Vi tror att nyckeln till hälsa är en meningsfull och stimulerande vardag. Genom att erbjuda en spännande aktivitet i form av digitalt resande kan vi höja livskvaliteten för vårdtagare som annars inte kunnat lämna boendet.

En meningsfull aktivitet

Enligt Folkhälsomyndigheten lider 34% av äldre mellan 65-85 år av ångest, oro eller ängslan. Genom att erbjuda vårdtagare en meningsfull aktivitet som de tycker om och ser fram emot vill vi sätta guldkant på tillvaron för våra äldre.

Perfekt för grupper

ViroteaVR-paketet inkluderar två stycken VR-glasögon. Personal använder en medföljande surfplatta för att bestämma resmålet, vilket i sin tur skickas ut till glasögonen. På så sätt kan vårdtagare få resa till samma resmål och uppleva saker tillsammans - något som kan få igång dialoger och trigga minnen.

Stort utbud av resmål

Vi anpassar allt bild- och filmmaterial i glasögonen efter målgruppen och kan även skräddarsy innehåll efter förfrågan. Vi har ett stort utbud med över 1000 bilder och filmer som innefattar allt från julmarknader, tropiska resmål, guidade turer, konserter, myllrande storstäder, harmoniska skogar och mycket mer.

Styr allt via en surfplatta

På app.virotea.com kan personalen välja bland tusentals bilder och filmer att visa i VR-glasögonen. Mediebiblioteket är utformat för att hjälpa användaren lätt navigera bland innehållet och hitta något spännande. Allt personalen behöver göra är att klicka på en bild eller video för att skicka över den till glasögonen.

Alla videoklipp

Alla videoklipp

Titta nu

ViroteaGO är välfärdsteknik som bygger på Virtual Reality (VR) och är riktad mot verksamheter som bedriver hemtjänst eller personlig assistans. För vårdnadspersonal som har begränsad med tid hos varje omsorgstagare och har mycket att göra, är detta tjänsten ni letar efter.

 

Personal som cyklar till omsorgstagare kan med enkelhet ta med sig ”hela världen” i sin ryggsäck. 

DSC_0169.jpg

Våra andra lösningar

Upplevelsebaserad VR-utbildning för vårdpersonal 

bottom of page