top of page

Vanliga frågor

Hur vet jag att VR passar vår verksamhet?

Våra VR-upplevelser är anpassade för äldreomsorgen samt för personer med särskilda behov och är mycket uppskattade. Om du arbetar inom vård och omsorg och vill kunna erbjuda dina vårdtagare meningsfulla och engagerande aktiviteter, då har du hamnat rätt.

Får man testa glasögonen innan köp?

Självklart! Hör av dig till oss eller boka in ett demo-möte direkt så ordnar vi det.

Vad gör Viroteas tjänster unika?

Enkelheten! Det är i stort sett bara att trycka på en knapp för att komma igång. Du behöver med andra ord inte ha någon teknisk utbildning eller tidigare erfarenhet av VR för att kunna använda våra tjänster.

Hur snabbt levereras VR-tjänsterna?

Vi erbjuder snabb leverans på VR-tjänsterna. Både VR-utbildningen och VR-upplevelserna levereras inom 2-4 dagar beroende på bland annat orderstorlek. 

Hur sätter jag igång en upplevelse?

Starta VR-glasögonen genom att trycka på av/på-knappen. Logga sedan in på app.virotea.com och välj en upplevelse. Klart!

Vad är skillnaden mellan ViroteaVR, ViroteaGO och ViroteaED?

ViroteaVR är välfärdsteknik riktad mot särskilda boenden, dagliga verksamheter, demensboenden och andra former av boenden inom äldreomsorg och LSS och kan med fördel användas som gruppaktivitet.

ViroteaGO är välfärdsteknik riktad mot verksamheter som bedriver hemtjänst eller personlig assistans. Denna tjänst är perfekt för vårdnadspersonal som har begränsad tid hos varje omsorgstagare.

ViroteaED är ett verktyg för kompetensutveckling för personer som arbetar inom vård och omsorg, exempelvis vårdbiträden inom LSS eller äldreomsorg. Verktyget går ut på att personalen får uppleva världen utifrån någon annans perspektiv och se hur små felaktigheter i ett bemötande kan få enorma proportioner.

Hur byter man bild eller film i glasögonen?

Med hjälp av mediebiblioteket i den medföljande surfplattan kan du enkelt byta upplevelser och aktiviteter som ska visas upp i Virtual Reality.

Hur ofta måste mjukvaran uppdateras?

För ViroteaVR och ViroteaGO sker all uppdatering automatiskt. Detta förutsätter dock att glasögonen är uppkopplade på WIFI. För ViroteaED dyker en knapp upp i den vänstra menyn när en ny uppdatering finns tillgänglig.

För vilka omsorgsområden passar kurserna i ViroteaED?

ViroteaED är ett empatistärkande utbildningssystem som hjälper vårdpersonal att få en bättre förståelse för hur det är att leva med kognitiv svikt, exempelvis autism eller demens.

Vad kostar det?

Priset för våra VR-tjänster är baserat på en årlig prenumeration. Kontakta oss om du vill veta mer.

bottom of page