top of page

ViroteaGO är välfärdsteknik som bygger på Virtual Reality (VR) och är riktad mot verksamheter som bedriver hemtjänst eller personlig assistans. För vårdnadspersonal som har begränsad med tid hos varje omsorgstagare och har mycket att göra, är detta tjänsten ni letar efter.

 

Personal som cyklar till omsorgstagare kan med enkelhet ta med sig ”hela världen” i sin ryggsäck. 

DSC_0169.jpg

Fokus på livskvalitet

Vi tror att nyckeln till hälsa är en meningsfull och stimulerande vardag. Genom att erbjuda en spännande aktivitet i form av digitalt resande kan vi höja livskvaliteten för vårdtagare som annars inte kunnat lämna hemmet.

En meningsfull aktivitet

Enligt Folkhälsomyndigheten lider 34% av äldre mellan 65-85 år av ångest, oro eller ängslan. Genom att erbjuda vårdtagare en meningsfull aktivitet som de tycker om och ser fram emot vill vi sätta guldkant på tillvaron för våra äldre.

En portabel upplevelse

ViroteaGO inkluderar ett par VR-glasögon med tillhörande surfplatta, allting väl packat i skyddsfodral och ryggsäck. Surfplattan kan enkelt fungera som en mobil hotspot för att koppla upp glasögonen till internet. ViroteaGO är en användarvänlig och portabel lösning som låter personalen ta med hela världen i sin ryggsäck.

Stort utbud av resmål

Vi anpassar allt bild- och filmmaterial i glasögonen efter målgruppen och kan även skräddarsy innehåll efter förfrågan. Vi har ett stort utbud med över 1000 bilder och filmer som innefattar allt från julmarknader, tropiska resmål, guidade turer, konserter, myllrande storstäder, harmoniska skogar och mycket mer.

Styr allt via en surfplatta

På app.virotea.com kan personalen välja bland tusentals bilder och filmer att visa i VR-glasögonen. Mediebiblioteket är utformat för att hjälpa användaren lätt navigera bland innehållet och hitta något spännande. Allt personalen behöver göra är att klicka på en bild eller video för att skicka över den till glasögonen.