top of page

Acerca de

0159.jpg

Vi ger alla möjligheten att resa

Känn stadspulsen och beskåda neonljusen i Times Square i New York eller utforska de små gränderna i Jerusalems marknadsdistrikt. Ta med äldreboendet på en spännande expedition i Amazonas djungler eller njut av stränderna i Santorini eller Bali. Eller varför inte luta er tillbaka och njuta av en egen personlig konsert med klassiska stycken, framförda av professionella musiker?

ViroteaVR

DSC_0119.jpg

ViroteaVR bygger på Virtual Reality (VR) och riktar sig mot särskilda boenden, dagliga verksamheter, demensboenden och andra former av boenden inom äldreomsorg och LSS. Det är en slags välfärdsteknik som ger era omsorgstagare en meningsfull aktivitet. Tjänsten kan med fördel användas som gruppaktivitet där det ingår fler VR-glasögon. ViroteaVR är en enkel och portabel lösning som gör det lätt att starta och avsluta aktiviteten – vilket frigör tid för andra arbetsuppgifter. Det krävs inga tekniska färdigheter eller förkunskaper om Virtual Reality från personalens eller omsorgstagarnas sida. Tjänsten levereras förprogrammerad i ett par VR-glasögon med post direkt till önskad adress. Genomgång och utbildning av tjänsten kan därefter ske på distans likaväl som på plats. - Kan användas som gruppaktivitet - Utbildning från distans eller på plats - Kräver internetuppkoppling (WiFi) - Support ingår - Regelbunden uppdatering av nytt innehåll - Hårdvara och mjukvara ingår

ViroteaGO

ViroteaGO är välfärdsteknik som bygger på Virtual Reality (VR) och är riktad mot verksamheter som bedriver hemtjänst eller personlig assistans. För vårdnadspersonal som har begränsad med tid hos varje omsorgstagare och har mycket att göra, är detta tjänsten ni letar efter. Tjänsten levereras förprogrammerad i ett par VR-glasögon i en ryggsäck tillsammans med en surfplatta med fodral med post direkt till önskad adress. Personal som cyklar till omsorgstagare kan med enkelhet ta med sig ”hela världen” i sin ryggsäck. Denna meningsfulla aktivitet passar omsorgstagare som behöver bryta känslan av isolering men har svårt att lämna hemmet. - Smidigt och enkelt att ta med sig - Tar under en minut att starta aktiviteten - Support ingår - Kräver internetuppkoppling (WiFi) - Utbildning från distans eller på plats - Regelbunden uppdatering av nytt innehåll - Hårdvara och mjukvara ingår

DSC_0169.jpg

Meningsfulla aktiviteter

Vi erbjuder ett stort utbud av bild- och filmmaterial i 360-graders panoramavy, perfekt anpassat för användning i Virtual Reality. Allt innehåll är noga anpassat och utvalt för att passa målgruppens intressen.

  • Sightseeing och guidade turer till populära turistattraktioner med svensk berättarröst

  • Frågesport i valfria ämnen

  • 1000+ bilder och filmer från hela världen. 

  • Klassiska musikstycken framförda av professionella musiker i stilfull miljö

  • Nytt innehåll kan kostnadsfritt läggas till enligt önskemål, behov och preferenser

  • VR-producent som kan fotografera/filma efter personliga önskemål

Styr allt med vår webapplikation

På app.virotea.com kan personalen välja bland tusentals bilder och filmer att visa i VR-glasögonen. Mediebiblioteket är utformat för att hjälpa användaren lätt navigera bland innehållet och hitta något spännande. Allt personalen behöver göra är att klicka på en bild eller video för att skicka över den till glasögonen.

Meningsfull vardag på äldreboendet - Förenade Care & Virotea

Meningsfull vardag på äldreboendet - Förenade Care & Virotea

Spela video
bottom of page