Acerca de

Så fungerar det

Att implementera VR i er verksamhets dagliga rutiner är enklare än man tror.

Inte så krångligt som du tror

VR är en relativt ny teknik som är främmande för många. Andra har kanske testat att spela spel, skjuta zombies eller att stå på toppen av en skyskrapa. Vår tjänst är mycket enklare.

 

Med målgruppen i åtanke har vi utformat tjänsten till att vara så enkel som möjligt att använda - alla ska kunna prova VR. Glöm krångliga inloggningar, handkontroller som behöver byta batteri.

 

Tryck bara på play.

Steg 1

Ta fram VR-glasögonen

Tryck på on/off knappen på VR-glasögonen för att sätta igång. Med hjälp av surfplattan väljer du sedan enkelt önskad aktivitet.

Steg 2

Samla ihop gruppen

Hjälp dina vårdnadstagare med att ta på sig glasögonen så att de sitter bekvämt och ordentligt.

Steg 3

Utforska världen!

Gruppen är nu redo för att uppleva intressanta och givande upplevelser och aktiviteter i form av sightseeing, klassiska musikstycken, frågesport etc. efter önskemål och dagsform.

Virotea och Förenade Care

Virotea och Förenade Care

Spela video
 

Välfärdsteknik och VR

Socialstyrelsens definition av välfärdsteknik är ”digital teknik som syftar till att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för en person som har eller löper förhöjd risk att få en funktionsnedsättning.”

 

Välfärdsteknik ingår i e-hälsa, det vill säga digital teknik som leder till ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning samt äldre personer. Med hjälp av välfärdstekniken är vården och omsorgen kunskapsbaserad, säker, jämlik, effektiv, tillgänglig samt utgår från individens behov.

 

Virtual Reality (VR) innebär att man med ett par VR-glasögon förflyttas in i en annan miljö. Denna miljö kan vara digitalt konstruerad eller inspelad i 360 graders vinkel. VR-tekniken fyller hela ditt synfält, vilket innebär att omgivningen kan utforskas när du vänder blicken åt olika håll.